1 Spoel de lever af. Dep deze droog en snijd hem in niet te dunne plakken. Of koop reeds in plakken gesneden lever. Verwijder eventueel grote bloedvaten of velletjes
2 Schil de appels en boor het klokhuis eruit. Snijd de appels overdwars in vingerdikke plakken.
3 verwarm de margarine in de grote koekepan en de olie in de kleine.
4 Bestrooi de plakken lever met wat zout en peper en besmeer ze met de mosterd. Wentel de plakken door de bloem en schud er de overtollige bloem af.
5 Bak de lever in de verhitte margarine zodra het schuim is weggetrokken en de margarine begint te kleuren. Draai de warmtebron lager zodat het vlees niet aanbrandt.
6 Wentel de plakken appel door de bloem. Schud er de overtollige bloem af en net gaar, zodat de lever niet droog en taai wordt en plakken inwendig mooi lichtroze zijn
8 Leg de lever op de vleesschotel en garneer de lapjes met de plakken appel. Schep de gefruite ui over het vlees en leg er de knapperig gebakken bacon bij. Serveer het gerecht direct.
Gegarneerde Gebakken Lever is een recept van Smulweb.nl