1 Geef met scherp mesje enkele inkervingen in de vetrand van fricandeau en droog vlees goed af met keukenpapier.
2 Vrijf het vlees in met zout en peper en laat dit 30 min. intrekken.
3 Verwarm oven voor op 250*C.
4 Vrijf vlees nu in met mosterd.
5 Leg het vlees in de bij de oven horende braadslee. (Is deze "ovenbreed", gebruik dan wat meer boter dan bij een kleiner braadsle, daar de boter op dit grotere oppervlak eerder te donker wordt. Klein schuitjes water tijdens braden kan dit ook tegen gaan).
6 Verhit de boter in een koekepan tot deze bijna lichtbruin is gekleurd en giet de boter over het vlees.
7 Temper de oven tot 175*C en zet de braadslee in het midden of iets lager van oven.(afhangende hoe hoog het vlees is)
8 Laat het vlees onder zo nu en dan bedruipen in ongeveer 1 uur bruin en gaar worden. (Het vlees is gaar wanneer het niet meer meegeeft, als er met de achterkant van een vork op wordt gedrukt. Houd er rekening mee dat vlees dat koud gegeven moet worden tijdens het afkoelen nog nagaart. Braad het dan dus niet te gaar)
9 Neem het vlees uit de oven, laat het even op een vleesplank afkoellen alvorens het aan te snijden. 1
0 Leg de plakken vlees op een voorverwrmde schaal. 1
1 Maak de jus af met een scheutje warm water en geeft deze er apart bij.
Varkensfricandeau In De Oven is een recept van Smulweb.nl