Zachtzure Vleesragout

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd het vlees in blokjes van 1 1/2 x 1 1/2 centimeter. Bestrooi het vlees met peper. Druppel de helft van het citroensap en wat worcestersaus erover.
  • 2 Laat de margarine in de vleespan warm worden. Fruit daarin, onder af en toe . Snijd het vlees in blokjes van 1 1/2 x 1 1/2 centimeter. Bestrooi het vlees met peper. Druppel de helft van het citroensap en wat worcestersaus erover. omscheppen, de ui en het knoflook goudgeel.
  • 3 Doe het vlees in de pan en schep de ui erdoor. Voeg de laurier en de foelie toe. Laat alles in de gesloten pan, op de niet te hoog gedraaide warmtebron. 20 minuten smoren. Roer regelmatig het vlees om. Giet de hete bouillon bij het vlees. Breng de inhoud opnieuw aan de kook. Sluit de pan en temper de warmtebron.
  • 4 Was de champignons goed met lauwwarm water. Verwijder de harde en donkere delen. Snijd ze overlangs in plakjes. Doe die in het kommetje en besprenkel ze met de rest van het citroensap.
  • 5 Schep de plakjes champignons in de pan.
  • 6 Was de tauge in veel lauwwarm water. Verwijder zoveel mogelijk groene dopjes en laat de tauge in het vergiet uitlekken.
  • 7 Snijd de augurkjes overdwars in 1/2 centimeter dikke plakjes.
  • 8 Controleer of het vlees gaar is en verwijder de laurierbladen.
  • 9 Meng het aardappelmeel met 4 eetlepels koud water en roer dit to een glad papje. Neem de pan van de warmtebron en giet het papje al roerend bij de inhoud. Breng die opnieuw aan de kook en temper de warmtebron 1
  • 0 Schep de tauge, de plakjes augurk en de peterselie door het gerecht. Voeg naar smaak peper, zout en worcestersaus toe.

Zachtzure Vleesragout is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Vleesragout
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle Met Romige Tuinbonen-Vleesragout
10-20 min -
Bekijk recept
Vleesragout Op Knapperige Tortilla's
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Amuse Gueulles
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Lekkerbekjes met mosterdsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Haringtartaar met appel en Apfelkorn
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kip met room, calvados en champignons
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde Roodbaarsfilet Met Zachtzure Limoensaus
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept