1 Snijd de lappen, tegen de draad van het vlees in, in 2 1/2 centimeter brede repen.
2 Doe een flinke mespunt cayennepeper en 1 1/2 theelepel zout in de kom. Roer het paprikapoeder erdoor en haal de repen vlees zo door het mengsel dat het vlees overal bedekt is.
3 Laat de olie in de vleespan goed warm worden. Voeg na elkaar de repen vlees toe. Bak het vlees aan alle zijden aan.
4 Temper de warmtebron als het vlees mooi van kleur is. Doe de ui en het knoflook in de pan. Laat deze ven meefruiten. Voeg de koriander en het laurierblad toe.
5 Giet de bouillon bij het vlees. Doe ook het ananassap erbij. Breng de inhoud opnieuw aan de kook. Temper de warmtebron en laat het vlees in een gesloten pan verder gaar worden.
6 Controleer na 20-30 minuten of het vlees gaar is. Neem het laurierblad uit de pan. Neem de pan van het fornuis.
7 Roer van het aardappelmeel en 3-4 eetlepels water een papje. Giet dit onder voortdurend roeren bij het vlees. Verwarm de inhoud tot deze begint te koken en een gebonden saus ontstaat.
8 Proef het gerecht en maak het op smaak af met cayennepeper, zout en ketjap of sojasaus.
9 Breng het vlees met de saus over in een voorverwarmde schaal. Serveer het gerecht direkt. Garneer met wat plukjes peterselie.
Exotische Vleesfantasie is een recept van Smulweb.nl