1 Bestrooi de karbonaden aan weerszijden met peper en zout.
2 Laat de mixed pickles in de zeef op de kom uitlekken.
3 Was de paprika′s. Snijd ze overlangs twee keer door. Neem de zaadlijsten met zaad weg en verwijer de stlen. Snijd het vruchtvlees overlangs in vingerbrede repen.
4 Prik de sjalotjes met een scherpe vork enkele malen in. Snijd de grotere champignons overlangs door.
5 Verhit 70 gr. margarine in de koekepan. Leg de karbonaden in de pan als het schuim van de margarine begint weg te trekken en deze begint te kleuren.
6 Bak de karbonade aan beide zijden mooi bruin in 8-10 minuten. Neem het vlees uit de koekepan en zet het op een warme plaats weg.
7 Blus de braadjus met 1 1/2 deciliter water en het uitgelekte vocht van de ickles.
8 Doe de sjalotjes en de champignons in de pan en laat ze 2 minuten meekoken. Voeg de repen paprika toe. Temper de warmtebron.
9 Doe de inhoud van de koekepan over in de braadpan en warm alles op. Laat het zacht koken. 1
0 Roer een papje van het aardappelmeel met 1 eetlepel azijn en 2-3 eetlepels water. Giet dit onder voordurend roeren in de braadpan. Laat de inhoud binden. Voeg 2/3 deel van de uitgelekte pickles toe. 1
1 Proef de saus en maak deze op smaak af met peper, zout, dille.-foelie, kerrie- en paprikapoeder. 1
2 Leg de karbonaden in de saus en laat ze hierin enkele minuten zacht koken. 1
3 Serveer het gerecht in een voorverwarmde schaal. Geef de rest van de pickles apart erbij.
Varkenskarbonaden Met Mixed Pickles is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Varkenskotelet met pickles en puree van groene kool