Citroenkarbonades

4
10-20 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schrap de karbonade met de botte zijde van het meslemmet af. Snijd het smalle randje vet tot op het vlees in. Bestrooi het vlees met peper en zout.
  • 2 Rasp de schil van 1 citroen met zo weinig mogelijk van het witte deel van de schil. Hak de citroenrasp nog fijner met een keukenmes.
  • 3 Meng de citroenpulp met de gehakte peterselie. Halveer de citroen en pers het sap uit 1 helft. Roer citroenpulp, peterselie en citroensap door elkaar.
  • 4 Wrijf de karbonades in met het citroenmengsel en bestuif ze aan beide zijden met bloem.
  • 5 Verhit de margarine tot het schuim begint weg te trekken. Bak de karbonades eerst even aan weerszijden aan en daarna aan beide zijden mooi van kleur.
  • 6 Neem de karbonades uit de pan en leg deze op voorverwarmde vleesschotel. Zet ze weg op een warme plaats.
  • 7 Blus de braadjus met sap uit de andere helft van de citroen. Voeg weinig heet water toe. Proef de jus en maak deze op smaak af met peper en zout.
  • 8 Garneer de karbonades met de gekruide plakjes citroen en plukjes peterselie.

Citroenkarbonades is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker