1 Snijd de hamlappen in niet te kleine stukken of vraag de slager dat te doen.
2 Verwarm de margarine in de koekepan. Bak daarin als het schuim van de boter bijna is weggetrokken de stukken vlees mooi van kleur.
3 Voeg als het vlees goed is aangebakken de ui met de knoflook en de kerrie toe. Strooi weinig peper en zout in de pan en laat de snippers ui langzaam glazig worden.
4 Roer de chilipoeder door 3 eetlepels ketjap en klop de koffiemelk door. Giet de vloeistof in de pan en spatel de inhoud om en om. Temper de warmtebron en leg het deksel op de pan.
5 Overgiet de vers gedopte erwtjes in het vergiet met lauwwarm water.
6 Controleer of in de koekepan nog voldoende vloeistof aanwezig is om het vlees gaar te stoven. Schenk eventueel wat warm water langs de wand in de pan.
7 Schep de goed uitgelekte doperwtjes, als het vlees na 25-30 minuten stoven bijna gaar is door de inhoud van de pan. Sluit die weer en laat het vlees verder gaar en de dorperwtjes warm en/of warm worden.
8 Proef het gerecht en voeg naar smaak sambal, peper en zout toe. Serveer het gerecht meteen.