Pikant Gekruid Vlees

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de hamlappen in niet te kleine stukken of vraag de slager dat te doen.
  • 2 Verwarm de margarine in de koekepan. Bak daarin als het schuim van de boter bijna is weggetrokken de stukken vlees mooi van kleur.
  • 3 Voeg als het vlees goed is aangebakken de ui met de knoflook en de kerrie toe. Strooi weinig peper en zout in de pan en laat de snippers ui langzaam glazig worden.
  • 4 Roer de chilipoeder door 3 eetlepels ketjap en klop de koffiemelk door. Giet de vloeistof in de pan en spatel de inhoud om en om. Temper de warmtebron en leg het deksel op de pan.
  • 5 Overgiet de vers gedopte erwtjes in het vergiet met lauwwarm water.
  • 6 Controleer of in de koekepan nog voldoende vloeistof aanwezig is om het vlees gaar te stoven. Schenk eventueel wat warm water langs de wand in de pan.
  • 7 Schep de goed uitgelekte doperwtjes, als het vlees na 25-30 minuten stoven bijna gaar is door de inhoud van de pan. Sluit die weer en laat het vlees verder gaar en de dorperwtjes warm en/of warm worden.
  • 8 Proef het gerecht en voeg naar smaak sambal, peper en zout toe. Serveer het gerecht meteen.

Pikant Gekruid Vlees is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Potjesvlees
2u35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Korma vlees met korianderrijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelmarinade met specerijen vlees of kip
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Mexicaanse quesadillas
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pittige hummus met paprika
35 min -
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min Voorgerecht
Bekijk recept