Kaneeltaart Uit Wales

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Splits de eieren. Klop de boter en de kristalsuiker met de mixer in 5 minuten tot een romige massa. Klop er 2 eierdooiers door. Schep het zelfrijzend bakmeel en de kaneel erdoor. Kneed dit mengsel tot een stevig deeg. Vet een springvorm (doorsnede 24 cm) in en schep het deeg erin. Bak de taart in een voorverwarmde oven van 200?C in ca 20 minuten bruin en gaar. Laat de taart op een taartrooster afkoelen. Bestrijk de bovenkant van de taart met abrikozenjam. Klop de eiwitten stijf met de tafelsuiker. Strijk het stijfgeklopte eiwit uit over de bovenkant van de taart en maak er mooie pieken van. Bak de taart nog 15 minuten in een voorverwarmde oven van 175?C tot de meringue goudbruin en stevig is. Serveer de taart direct.

Kaneeltaart Uit Wales is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Crempog (karnemelkpannenkoek Uit Wales):
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Appeltaart met kaneel
85 min
Bekijk recept
Kaneeltaart met appel en pecannoten
75 min Nagerecht
Bekijk recept