Vlees in stukken snijden en door bloem wentelen.In braadpan boter verhitten en vlees op matig hoog vuur in ca.5 min.al omschappend rondom bruin bakken.Spekreepjes ca.2 min.zachtjes meebakken.Ui en knoflook pellen en snipperen.Paprika′s schoonmaken en in stukken snijden.Ui, knoflook en paprika door vlees scheppen en alles ca.2 min.bakken.Paprikapoeder erover strooien en ca.2 min.zachtjes meebakken.Bouillontablet oplossen in 2 dl heet water.Langs rand van pan tomatenblokjes,wijn en bouillon bij vlees schenken.Tijm toevoegen.Aan de kook brengen en goulash afgedekt in ca.2 uur heel zachtjes(op vlamverdeler)laten sudderen.Aardappels schillen en in kleine blokjes snijden.Sperciebonen schoonmaken,wassen en in drieen snijden.Aardappelblokjes en sperciebonen door goulash scheppen en gerecht in nog ca.45 min.zachtjes gaar smoren.Op smaak brengen met zout en peper.