Irish Soda Bread

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De oven voorverwarmen op 160 graden Celsius. Een bakplaat invetten en met bloem bestuiven. De bloem, suiker, baksoda, zout, en bakpoeder goed zeven. De boter erin kleinsnijden met 2 messen en dan met een mixer bewerken tot je een kruimelig deeg krijgt. De eieren en karnemelk er doorroeren met de hand (niet te lang anders wordt het droog). De rozijnen erdoor roeren. Het deeg met de hand in een bal kneden en er een platte cirkel van maken (ongeveer 15 cm in diameter en 4 cm dik). Met een mes een kruis bovenop in het deeg snijden (zodat het brood niet barst tijdens het bakken). Bak ongeveer 40-45 minuten tot het goudbruin en gaar is. Warm serveren met boter besmeerd.

Irish Soda Bread is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Bread & butterpudding met banaan
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Bread- en butterpudding met pruimen
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Bread en butterpuddinkjes met amandelen en basterdsuiker
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Bread and butter pudding
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Meringues met ijs en Irish-coffeeroom
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Koken met koffie: Irish coffee, Koffiegranita en Mokkamelk
20 min
Bekijk recept
Irish coffee-variaties
12 min
Bekijk recept
Engelse kaasfondue
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept