Japanse Salade

4
20-30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was en verdeel de sla in blaadjes. Maak de bosuitjes schoon en in snijd in zeer dunne plakjes.(donkergroene deel niet gebruiken) Veeg de shii-take schoon met keukenpapier, verwijder steeltjes en in snijd ook deze in dunne plakjes. Bak de Shii-take in droge koekenpan ca. 1 min. op hoog vuur en laat dan op keukenpapier laten afkoelen. Verwijder van de taugé zoveel mogelijk draadjes. Roer In een kommetje olie, azijn, sojasaus en gembersiroop tot dressing roeren. Breng evt. op smaak brengen met zout & peper. Voeg de bosuitjes toe en laat ca. 5 min. laten intrekken. rooster intussen in de koekenpan sesamzaad ca. 1 min. goudbruin roosteren. Meng de sla met shii-take, taugé en dressing. Strooi de sesamzaadjes over de salade

Japanse Salade is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Garnalencocktail met rode peper en komkommer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse salade met sesamdressing
25 min
Bekijk recept