Voor de bodem de bitterkoekjes in de foodprocessor of met een deegroller verkruimelen. De boter in een ovenvaste ronde schaal van 24 cm doorsnee en een opstaande rand van ten minste 4 cm (onafgedekt) in ca 2 minuten op 100 procent laten smelten. De verkruimelde bitterkoekjes goed met de gesmolten boter vermengen en het mengsel stevig over de bodem van de schaal uitdrukken. De bodem (onafgedekt) 2-3 minuten op 100 procent verwarmen. Voor de vulling de Mono Goud in een ovenvaste kom doen en (onafgedekt) ca. 1 minuut op 100 procent verwarmen tot de kaas zacht is, maar niet gesmolten. De suiker en het zout erdoor roeren en het mengsel met een mixer luchtig kloppen. De eieren een voor een erdoor kloppen en tot slot de zure room en 2 el Amaretto erdoor roeren. De vulling (onafgedekt) ca. 5 minuten op 100 procent verwarmen tot deze heet is maar niet kookt. Tussendoor tweemaal roeren. De vulling over de taartbodem verdelen, de bovenkant gladstrijken en de taart (onafgedekt) 14-16 minuten op 30 procent verwarmen tot het midden bijna is gestold. In magnetrons zonder draaitafel de taart iedere 3 minuten een kwart slag draaien. De taart eerst tot kamertemperatuur laten afkoelen en daarna 4-6 uur in de koelkast zetten.
Zoet Monchou-Amarettotaart is een recept van Smulweb.nl