Splits de eieren. Klop de dooiers met 100 g suiker dik en schuimig. Zeef de bitterkoekjesroom boven een pan, pureer de bitterkoekjes door de zeef. Breng de room tegen de kook aan. Klop de warme room bij het dooiermengsel, schenk het terug in de pan en laat al roerend binden, zonder echt te koken. Neem de pan van het vuur en laat de vla onder af en toe roeren afkoelen. Klop 2 eiwitten stijf, klop er 50 g suiker door en spatel het schuim luchtig door de koude vla. Schep de schuimvla in een platte diepvriesbak en vries het minimaal 4 uur in. Schep de massa elk half uur in een kom en klop het met de mixer los. Verkruimel de rest van de bitterkoekjes en schep deze tot slot, na 4 uur, door het ijs. Schep het ijs in afsluitbare bewaardozen tot gebruik. Laat het voor gebruik 20 min. in de koelkast op temperatuur komen. Serveer het bitterkoekjes ijs zo. Of zet sterke (espresso)koffie.
Bitterkoekjes-roomijs is een recept van Smulweb.nl