Pel een rode paprika (na hem kort ( = tot er zwarte blaasjes ontstaan) in de oven gelegd te hebben en hem in een afgesloten zak af te laten hebben gekoeld) Maak de mosselen schoon en kook ze in een half glas witte wijn op hoog vuur in 2 minuten gaar, neem ze uit de schelpen en bewaar het mosselvocht Schil de komkommer, ontpit hem en snijd hem in kleine blokjes, vermeng ze met grof zout om het vocht eruit te laten trekken Snijd de radijs in kleine plakjes Dop de tuinbonen en ontvel ze Was de paddestoelhoeden, snijd ze klein en vermeng ze met citroensap Snijd de helft van de paprika grof en de andere helft in kleine blokjes Maal de gepelde en ontpitte tomaten in de mixer met de grof gesneden paprikahelft, het gezeefde mosselkookvocht met 2 el olijfolie, een beetje anglaisesaus en 10 druppels tabasco Meng hier nu de blokjes en plakjes groente door evenals de mosselen Breng het mengsel op smaak en zet het enige uren in de koelkast alvorens het op te dienen