Breng in een pan een halve liter bouillon aan de kook en pocheer hierin op een laag vuur de knoflooktenen 15 minuten. Schep ze uit de pan en snijd ze in plakjes Laat de bouillon op een laag vuur tot de helft inkoken. Verhit de boer in een braadpan en fruit hierin de prei. Voeg de blokjes aardappelen toe en breng op smaak met zout en peper. Voeg de rest van de bouillon toe en kook hierin de aardappels in 30 minuten gaar, Roer de room door de soep en kook deze 10 minuten mee. Voeg dan de ingekookte knoflookbouillon, de in plakjes gesneden knoflooktenen en de salami toe. Warm de soep nog even door. Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie en bak hierin de blokjes witbrood goudbruin. Schenk de soep in kommen en strooi er croutons en geraspte kaas over.
KNOFLOOK-MAALTIJDSOEP is een recept van Smulweb.nl