Verhit een wok of wadjan en laat de boter smelten. Wacht tot het schuim begint weg te trekken. Laat de hete boter even door de pan walsen. Bak het vlees, boven een niet al te hoog afgestelde warmtebron, onder voortdurend roeren en omscheppen, 6 a 7 minuten. Het vlees mag nauwelijks enige kleur hebben gekregen. Schep het vlees uit de pan en houd het warm. Fruit de ui in de resterende boter tot ze glazig ziet. Schep knoflook er door en voeg na 1 minuut de aardappelen toe. Schep alles enkele malen om. Schenk de helft van de bouillon er bij. Leg het deksel op de pan en laat alles 20 minuten zachtjes koken. Stort de gehele inhoud van de wok of wadjan in een grote bolzeef die boven een pan met dikke bodem is geplaatst. Wrijf zoveel mogelijk vaste bestanddelen door de zeef. Voeg de rest van de bouillon en het vlees aan de pureesoep toe. Laat alles enkele minuten zachtjes koken. Roer de room door de soep en voeg naar eigen smaak en inzicht eventueel nog wat zout en/of peper toe. Roer vlak voor het opdienen de kervel door de soep.
Kervelsoep Met Kalfsvlees is een recept van Smulweb.nl