Verhit de olie in een koekenpan met hoge opstaande rand. Bak de lapjes er in 6-8 minuten aan weerszijden bruin in. Neem het vlees uit de pan en houd het, verpakt in aluminiumfolie, warm. Fruit hierna, gedurende 3 minuten, de ui in de resterende olie. Schep daarna de knoflook erdoor en voeg na 1 mnuut vleesfond en sherry toe. Roer alles krachtig door en breng het aan de kook. Leg de lamslapjes in de pan. Temper de warmtebron en leg het deksel op de pan. Laat het lamsvlees op een klein pitje zachtjes in 75 tot 80 minuten gaar smoren. Keer het vlees tijdens het smoren enkele malen en voeg enkele eetlepels warm water(of kookvocht van de bosuitjes)toe wanneer er te veel vocht dreigt te verdampen. Was de bosuitjes en snijd ze schuin in smalle ringetjes. Zet ze op met ruim kokend water met wat zout. Laat ze 1 minuut koken. Stort ze op een fijne zeef en spoel er zoveel koud water over tot ze volkomen zijn afgekoeld. Laat ze daarna uitlekken.
Gesmoord Lam Met Bosui is een recept van Smulweb.nl