Hollandse Kerrieschotel

6
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 Meng de versgemalen kruiden met de gemalen specerijen tot een gelijkmatige, dikke substantie. Voeg de kardemompeulen toe. 2 Verhit de olie in een diepe pan en bak het kruidenmengsel totdat het lekker ruikt. Voeg het lamsvlees toe en blijf bakken. Roer goed, zodat het mengsel in het vlees trekt. Schenk de helft van de kokosmelk en al het water erbij. Blijf voortdurend roeren. 3 Laat het geheel 20 minuten sudderen of totdat het vlees mals is. Voeg de rest van de kokosmelk en de kool toe. Voeg water toe wanneer de jus te snel indikt. Voeg limoensap, zout en suiker naar smaak toe en roer goed door. Garneer met stukjes rode peper en gebakken knoflook.

Hollandse Kerrieschotel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Pikante ovenschotel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indiase kerrieschotel met kip en krieltjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerrie-roerbakschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerrieschotel met vruchten (vegetarisch)
0 min
Bekijk recept

Frisse garnalencocktail met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse spruiten uit de koekenpan
20 min-
Bekijk recept
Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept