Spoel de kip goed schoon met water, ook de buikholte, en dep haar daarna goed droog. Wrijf de kip van binnen en buiten in met de peper en het zeezout. Was de citroentjes goed af (boen de schil) en snij ze in parten. Vul de buikholte van de kip met de tenen knoflook, de rozemarijntakjes en de citroenparten. Leg de kip met de borst naar beneden in de ovenschaal of braadslede. Zet de slede in de oven (175 graden dus) en keer de kip na ongeveer 20 minuten om en laat nog eens 20 minuten garen. Verhoog daarna de oventemperatuur tot 200 graden en laat de kip mooi bruin worden en garen in 15 minuten. Haal de kip eruit, laat even rusten en snij de kip in stukken. De knoflook is ook lekker zacht geworden en deze kan eenieder naar hartelust gebruiken om de kipstukken mee in te smeren.
Kip Met Citroen Uit De Oven is een recept van Smulweb.nl