*** Snijd het lamsstoofvlees in blokjes. * Besuif met de bloem, zwarte peper en zout. * Braad ze goudbruin in hete olijfolie. * Doe de aangebraden vleesblokjes in een diepe ovenschotel, met 2 fijngesnipperde uien, 2 geperste knoflookteentjes, 4 in boogjes gesneden bleekselder, 2 wortelen in staafjes. * Breng 2dl kippenbouillon aan de kook in de braadpan van het vlees. * Schraap de aanbaksels goed los en giet de bouillon over het vlees. * Voeg er nog 1 groot blik gepelde tomaten, 2 eetlepels tomatenpuree en 1 glas droge witte wijn aan toe. * Leg er een takje oregano, wat tijm en rozemarijn bij. * Dek ze af en plaats de schotel nog ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven op 180 graden.
Zuiders Stoofpotje Met Lamsvlees is een recept van Smulweb.nl