Verhoog de oventemperatuur naar 200 graden. Blancheer de zeekraal ca. 2 minuten in ruim kokend water. Spoel de groente onder koud water, droog het op keukenpapier en verdeel het over de deegbakjes. Verdeel de zalm over de groente en bestrooi met zout en peper. Smelt intussen in een pannetje op laag vuur de boter. Neem het pannetje van het vuur en laat de boter bezinken (de vaste delen van de boter zinken naar de bodem, de ′geklaarde boter′is de heldere bovenlaag). Meng de eidooiers met de azijn en wijn in een steelpan. Klop de saus au bain marie schuimig en dik. Schenk al kloppend de geklaarde boter in een straaltje bij de eiersaus en breng op smaak met zout. Schep de saus over de zalm in de deegbakjes en laat de taartjes nog ca. 5 minuten in het midden van de oven garen. Garneer met dragon en zalmeitjes en serveer warm.
Zalmtaart Met Bearnaisesaus is een recept van Smulweb.nl