Snijd de tomaten(op 2 na) fijn. Bak de sjalot ong 5 minuten in de olie en voeg de fijngesneden tomaten, suiker, marjolein, zout en peper toe. Laat dit mengsel ong. 20 minuten zachtjes pruttelen tot een saus. Verwarm de oven voor op 210 graden. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een circel van ong. 26 cm.Bekleed de vorm met het deeg en prik de bodem met een vork regelmatig in.Rol de afsnijdsels van het deeg tot bijvoorbeeld een mooie vlecht en plak deze met wat water op de deegrand.Bekleed de deegbodem met bakpapier en vul hem met de steunvulling. Bak de deegbodem ong 10 minuten in het midden van de oven. Verwijder steunvulling en bakpapier en bak de bodem nog 10 minuten, schakel hierbij de ovenstand terug naar 180 graden.Laat de deegbodem tot lauwwarm afkoelen.Snijd intussen de kop van de sardines. Snijd de vissen iets verder open en verwijder de graat door hem met een schaar uit de vis te knippen(of vraag de visman dit te doen). Klap de sardines open en leg ze met de binnenkant naar boven op het werkvlak. Bestrooi ze met zout en peper. Rol de sardines vanaf de kopkant op en zet ze vast door de staart enkele cm van de kant tussen de 2 filets te steken.(of gebruik een coctailprikker). Bestrijk de deegbodem met mosterd en verdeel de tomatensaus erover. Snijd de achtergehouden tomaten in plakken en leg ze op de tomatensaus. Verdeel de opgerolde sardines en olijven over de saus en bak de taart nog 10 minuten in de oven tot de ardines gaar zijn. Bestrooi de taart met blaadjes marjolein.
Sardientjestaart Met Oregano is een recept van Smulweb.nl