Doe de schoongemaakte mosselen in een grote pan, schenk er 1 dl witte wijn bij en dek de pan af.Kook de mosselen ongeveer 5 minuten tot ze allemaal open zijn. Schud de mosselen zo nu en dan goed om. Laat de geopende mosselen iets afkoelen en haal ze dan uit de schelp.(Laat een aantal mosselen in de schelp als garnering). Zeef het kookvocht door een fijne zeef. Schenk een deel van het kookvocht over de mosselen tot ze onder staan, ze drogen dan niet uit.Verhit de olijfolie in een grote pan en bak hierin de ui, rode peper, wortel en venkel 10-15 min. op zacht vuur, de groenten mogen niet kleuren. Voeg de tomaatblokjes, knoflook, takjes tijm, laurier, peterselie, 1 dl witte wijn en de bouillon toe. Breng alles aan de kook en schep het schuim regelmatig weg.Voeg de saffraan en wat zout toe en laat de soep afgedekt ong. 30 minuten op zacht vuur koken. Roer de creme fraiche erdoor, breng de soep weer aan de kook en breng op smaak met zout en peper. Roer de mosselen en de fijngesneden peterselie erdoor en warm nog even goed door. Garneer met de mosselen uit de schelp.
Mosselsoep Met Venkel En Saffraan is een recept van Smulweb.nl