Spoel de mosselen enkele malen in ruim koud water. Verwijder de (te) zware exemplaren en neem ook de beschadigde en schelpen die al zijn geopend weg. Leg de mosselen in een pan met dikke bodem en schenk er sherry en dezelfde hoeveelheid water over. Breng alles aan de kook. Leg het deksel op de pan en laat alles zolang koken tot de schelpen zijn geopend. Schud de mosselen tijdens het koken enkele malen heen en weer of schep ze eenmaal voorzichtig om. Laat de gekookte mosselen gedeeltelijk afkoelen. Neem de mosselen uit de schelpen en zet ze apart. Zeef het kookvocht van de mosselen door een tevoren vochtig gemaakte (kaas)doek. Meet precies 4 deciliter vocht af. Laat het vocht afkoelen.. Verhit een pan met dikke bodem en laat de boter smelten. Wacht tot het schuim begint weg te trekken. Roer de bloem door de hete boter. Blijf zolang roeren tot een vrij gladde massa is verkregen. Schenk het inmiddels afgekoelde mosselvocht er onder voortdurend roeren bij. Blijf zolang roeren tot een volkomen gladde saus is verkregen. Laat de saus enkele minuten zachtjes doorkoken. Roer er vervolgens de room door. Breng de saus op smaak met wat zout, peper en kerriepoeder. Zet de broccoliroosjes op met ruim kokend water waaraan wat zout is toegevoegd. Kook de roosjes niet veel langer dan 5 minuten. Laat ze in een vergiet uitlekken. Houd ze daarna warm. Warm de mosselen in de saus op. Laat de saus echter niet meer aan de kook komen.
Mosselen Met Broccoli is een recept van Smulweb.nl