Doe het beetje bloem plus wat zout in een plastic zak en gooi daar de gekookte mosselen bij. Schud het zakje voorzichtig heen en weer tot de bloem gelijk verdeeld is over de mosselen. Je kunt ook de bloem over de mosselen strooien en zo vermengen. Smelt wat boter in een koekenpan (niet bruin laten worden) en fruit hierin de gesnipperde uitjes tot ze glazig zijn. Voeg dan de mosselen toe (de overtollige bloem verwijderen. Dit kun je b.v. doen door de mosselen op een schuimspaan te leggen en zo de overtollige bloem eraf te schudden). Strooi er wat kerriepoeder overheen. Je kunt het kerriepoeder ook weglaten als je niet van kerrie houdt. Bak de mosselen onder geregeld roeren tot ze door en door warm zijn. Dit roeren moet wel voorzichtig gebeuren anders maak je de mosselen kapot. Niet langer op het vuur laten staan dan 5 minuten anders worden ze taai. Zodra ze goed doorwarmd zijn en een bruin korstje hebben is het goed.