Boerenpate

8
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de speklapjes,lever en hamlappen in stukjes en maal ze fijn in een foodprocessor. Zet het mengsel in de koelkast(of even in de diepvriezer)om goed koud te worden. Pel de sjalotjes en snipper ze fijn. Smelt 15 gram boter in een glazen schaal:afgedekt in ca.30 seconden op 700 Watt. Roer de gesnipperde sjalot erdoor en pers de gepelde knoflook erboven uit en verhit:afgedektca.2 minuten op 700 Watt. Laat het mengsel vervolgens afkoelen. Snijd de plakken ham in kleine blokjes. Klop het ei los. Doe het vleesmengsel in de foodprocessor en voeg ,terwijl de machine draait,het losgeklopte ei,25 gram boter en de slagroom erdoor. Laat de machine niet langer draaien dan nodig is om alles te mengen. Schep het vleesmengsel in een grote kom en meng het afgekoelde sjalotmengsel,de blokjes ham,specerijen en kruiden erdoor. Schep de massa in een beboterde ronde patevorm(inhoud ca.1 1/4 lt)en strijk de bovenkant glad. Laat de pate gaar worden:afgedekt in ca.25 minuten op 350 Watt.(De bovenkant voelt dan stevig aan) Verwijder het deksel of magnetronfolie van de vorm. Leg plasticfolie over de pate,plaats daarop een passend stukje stevig karton en een gewicht(bv.een vol conservenblik). Laat de pate zo afkoelen. Verwijder het gewicht en zet de pate minstens 12(maar beter 24) uur in de koelkast,zodat de smaken goed kunnen intrekken. Serveer de pate in plakken met cumberlandsaus en stokbrood met boter.

Boerenpate is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Boerenpate Met Uienconfituur
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
aardappelbolletjes met boerenpaté
50 min
Bekijk recept
Gevulde Kalkoenfilet
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-borrelhapje
30-60 min -
Bekijk recept

Boerenpate Met Uienconfituur
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
aardappelbolletjes met boerenpaté
50 min
Bekijk recept
Gevulde Kalkoenfilet
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-borrelhapje
30-60 min -
Bekijk recept