1 Halveer de courgette in de lengte en snijd beide courgettehelften in dunne plakjes. Kruid de varkensreepjes met paprikapoeder, gemberpoeder, zout en peper.
2 Verhit de olie in een wok en bak hierin de varkensreepjes in ca. 5 minuten rondom bruin.
3 Fruit de ui ca. 2 minuten op middelhoog vuur met de varkensreepjes mee. Voeg de courgette aan de varkensreepjes toe en roerbak deze ca. 3-5 minuten op middelhoog vuur mee. Laat intussen de couscous in een kom met 500 ml kokend water 5 minuten wellen. Breng de varkensreepjes met courgette op smaak met zout en peper.
4 Roer de couscous door elkaar. Verdeel de couscous en varkensreepjes met courgette over de borden. Garneer de couscous met zwarte olijven. Variatietip: Vervang de cashewnoten door 3 eetlepels zwarte olijven zonder pit. Tip: Lekker met een groene salade. Tip: Lekker met een yoghurtknoflooksaus: Roer hiervoor in een kom 4 eetlepels yoghurt, 2 eetlepels knoflooksaus en een in ringen gesneden lente-uitje door elkaar.
Couscous Met Varkensreepjes En Courgette is een recept van Smulweb.nl