Als ik hem met kippewit maak, stoof ik de stukjes kip mee met de gember en kerrie en laat ik ze mee garen in de bouillon. Als ik hem met scampis maak,(veruit het lekkerst!) doe ik de scampis erbij nadat de bouillon gekookt heeft en laat ik ze dan verder mee garen. Bij opwarmen bouillon niet meer laten koken dan of de scampis worden taai. Als je hem met eendeborst maakt moet je de eendeborst in flinterdunne plakjes snijden (best halfvervroren dus) en de eendeborst rauw in de soepkommen doen en er dan de kokende bouillon overgieten om zo te laten garen. Afwerking : je snijdt een aantal lente uitjes fijn (ongeveer 1 per soepkom) en doet die in de soepkom. Je doet er wat verse koriander bij. Je kookt wat mie (de fijne witte rijst vermicelli) gaar, spoelt die onder koud water tegen het kleven, en doet er wat in elke kom. Daarover giet je de bouillon met de scampis of kip.
Gemberbouillon Met Scampi Of Kip is een recept van Smulweb.nl