Zoek
Sate (marinade)
2
Langer dan 2 uur -
Smulweb.nl
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
3.5 kg hamlappen
3 uien
1 fles ketjapmarinade (bv. Konimex)
Ketoembar
Djintan
Sate Boemboe
Koenjit
Trasi oedeng (mestpuntje)
Sambal (2 fikse eetlepels)
Honing (1 fikse eetlepel) Voorbereiding Snijd de hamlappen in blokjes en leg ze in een schaal. Snipper de 3 uien en meng deze door het vlees. Voeg de fles ketjapmarinade toe en meng het geheel. Voeg nu de overige ingredienten toe en meng het geheel nogmaals goed. NB. de Trasi Oedeng is een garnalenpasta waar niet teveel van moet worden gebruikt. Het is het makkelijkst om deze in een beetje water eerst op te lossen en vervolgens door de marinade te mengen. Van de Sate Boemboe kan goed wat worden toegevoegd. Let op met de gemalen komijn....niet teveel hiervan toevoegen. Voor de rest komt het op smaak aan.
Let op: deze marinade moet minstens 24 uur staan. Ook enkele malen mengen gedurende deze periode is aan te raden.
Het duurt even
kost wat moeite om aan stokjes te rijgen
maar dan heb je ook heerlijke sate!!! BBQ ze!!! Bereidingswijze Lekker op de BBQ Serveertips Sate saus......natuurli
Bereiding
Lekker op de BBQ
Sate (marinade) is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Visskewers met een marinade van gekonfijte citroen, gekonfijte citroendip en citroensalsa
30 min-
Bekijk recept
Scaloppine al limone - Kalfsschnitzels met citroen
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde garnalen met pandanrijst
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde eendenborst met sinaasappel en citroen
15 min
Bekijk recept
Saté ku batata uit Curaçao
30 min-
Bekijk recept
Saté babi ketjap met kiwi-komkommersalade
75 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté van rund met pindasaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde spekfakkel
30 min + 1 uur marineren -
Hoofdgerecht
Bekijk recept