Ku Lo Yok

2
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

BASIS: Olie verhitten, ui , knoflook en gemberwortel bakken met sesamzaad en grof gesneden rode peper. Kort hierna de rode en groene paprika en stemgember toevoegen. Kort daana de ananas en bosui toevoegen. Kort hierna dan weer de gamba′s of de kibbeling in de wadjang heel even een hoog vuur en dan het vuur uit. SAUS: In een mengbeker meng je 2 eetl azij, 4 eetl suiker, 3 eetl sherry, 4 eetl sojasaus en 4 eetl tomatenketchup en 2 eetl worchestershiresaus net zolang tot de suiker helemaal is opgelost (hou je van pittig dan eenpaar drupjes tabasco of 2 druppels westindian hot pepersauce) en hou je van gember dan het siroop van de stemgember bijvoegen. Dan maak je in een steelpannetje de sesamolie heet voeg je het gemengde goedje toe en breng het voorzichtig aan de kook. Zo gauw als de eerste bubbeltjes komen dan het vuurtje lager zetten, GOED roeren en de maizena toevoegen tot een mooie gladde, heldere maan DUNNE saus ontstaat. Zet het vuur onder de wadjang weer hoog en als deze heet is voeg je de saus toe tot deze weer een klein beetje bubbelt.

Ku Lo Yok is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

NOUG YOK CHUN PIN Gebakken Lamsvlees Met Lente-uitjes
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Saté ku batata uit Curaçao
30 min-
Bekijk recept
Ku Lu Juk Saus
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Ku Lo Yuk
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
KUE BIKA AMBON
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept