De ui fruiten met eventueel de gerookte spekjes(als je voor de zalm moten gekozen hebt). Laurier blaadje en kruidnagels er bij, en de scheut slagroom. vuur bron uit. Laten staan tot je het nodig hebt. Vis onder kokend hete melk zetten. Aardappels koken, puree van maken met scheut olijfolie en beetje geraspte kaas. Saus (bechamelsaus) maken:melk afgieten van de vis. margarine smelten, bloem er bij, roeren. met gedeelte van de warme vis-melk verdunnen, als melk kookt glad roeren, dan langzaam roerend rest van de melk toevoegen. saus even laten door koken. Laurier blaadje en kruidnagels uit slagroom-ui mengsel halen, toevoegen aan bechamelsaus. Roerend laten koken tot het aan je lepel blijft hangen. Vis over bodem van oven schaal verdelen. citroensap er over. bechamelsaus er over gieten. diepvries erwten of spinazie er over. ei in stukjes snijden, over groenten verdelen met de kruiden. peper er over strooien. Aardappelpuree er over strijken. In de oven zetten tot de kook belletjes naar boven komen in de hele schotel.
Engelse Gerookte Zalm Of Schelvis Lunchschotel is een recept van Smulweb.nl