Snijd de onderkant van de bol knoflook af, schenk wat olijfolie in een kleine steelpan en zet de bol erin. Olie en knoflook afgedekt 10 tot 15 minuten op matig vuur verwarmen totdat de knoflook zacht is. Ontdooi de scampi en dep ze droog. Van de knoflookolie in de steelpan doe je 3 eetlepels over in een koekenpan, haal de teentjes van de knoflook los en verwijder de velletjes. Knijp de teentjes uit boven de steelpan. Meng hierin paprika en kruiden en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes bakken. Schenk de wijn erbij en laat ze zachtjes afgedenkt sudderen. Pureer het knoflook-paprikamengsel in de blender of met een staafmixer tot een gladde saus. Breng de saus op smaak met zout en peper. Verhit de koekenpan met knoflookolie, schep de scampi erdoor en bak ze op matig vuur gedurende 3 tot 5 minuten tot de scampi gaar en mooi roze zijn. Pittig op smaak brengen met peper en zout. Neem zoveel borden als er gasten zijn, kiep er wat frisse groene sla op en leg de scampi er bovenop, de saus ernaast.
Scampi Met Paprika-knoflooksaus is een recept van Smulweb.nl