Smelt de boter in een sauspan en smoor hierin de ui gedurende 10 minuten op een laag vuur. Roer de bloem erdoor en laat de verkregen roux 1 tot 2 minuten garen. Voeg van het vuur af 4 dl zuurkoolstoofvocht toe, zet de pan terug op het vuur en breng het mengsel al kloppend met een garde aan de kook, zodat een lichtgebonden saus wordt verkregen. Laat de saus op een laag vuur 10 minuten zachtjes koken, roer de melk erdoor en proef of de saus voldoende gezouten is. Maal er peper bij en roer tot slot het dillegroen door de saus. Meng de saus door de zuurkool. Doe de helft van de smeuige zuurkool in een ovenschaal, leg de stukken vis op de zuurkool, strooi er zout en peper over en dek de vis toe met de resterende zuurkool. Bestrooi met een dun laagje paneermeel. Zet voor de eindbereiding de schaal 30 minuten in een op 200 C voorverwarmde oven, of tot de vis gaar is en de zuurkool door en door warm.
Zuurkool Met Snoekbaars is een recept van Smulweb.nl