-de volgende dag de bloem droog in een koekepan opzetten en op een flink vuur al roerend beige laten worden en van het vuur af al kerende volledig laten afkoelen -daarna overdoen in een kom -laat het spek in een pan rustig uitsmelten -voeg de ui erbij en fruit glazig -dan de paprika toevoegen -langzaam al kerende fruiten op een zacht vuur -strooi de paprikapoeder erover en goed roerend de rode wijn erbij gieten -breng aan de kook -de zure room bij de bruine bloem in een kom dooreen roeren en dan goed roerend in de pan doen en 2 min al roerend zachtjes laten koken -roer het bruin van de jus door de saus -afproeven en kruiden met zout en peper -haal de koteletten uit de koelkast en droogdeppen -bestrooi ze met wat zout -de rest van de olie verhitten in een grote bakpan -bak de koteletten snel bruin aan beide kanten en doe ze over in een voorverwarmde schotel -de verwarmde paprikasaus erover gieten en garneren met wat toefjes peterselie
Hongaarse Reekoteletten is een recept van Smulweb.nl