Schep het vlees met de uiringen om. Verwarm de wijn, knoflook, rozemarijn, sjalot en laurier tegen het kookpunt en laat dit ongeveer 15 minuten trekken. Laat het iets afkoelen en schenk het over het vlees. Schep om en laat het vlees afgedekt ? 1 uur marineren. Verwarm de oven voor op 160 ?C. Leg de deegplakjes op elkaar, rol ze uit en bekleed er de bakvorm mee. Bekleed het deeg met bakpapier en stort er een steunvulling op. Bak de taartbodem ? 20 minuten in het midden van de oven. Kook de aardappelen met schil in ongeveer 20 minuten gaar, pel ze en snijd ze in dobbelstenen van 2 cm. Kook de wortel en de koolrabi 2 minuten in ruim kokend water en spoel ze daarna koud af. Schakel de oven door naar 200 ?C. Laat het vlees uitlekken (vang de marinade op) en verwijder de sjalot en de laurier. Dep het vlees droog en bestrooi het met de bloem. Verhit de olie en de boter in een wok en bak het vlees rondom bruin. Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan en bestrooi het met zout. Schenk de marinade bij het bakvet en laat afkoelen. Schep de aardappelblokjes in de taart en verdeel er het vlees en de groenten over. Roer de maizena met de room los, vermeng dit met de marinade en schenk het over de taart. Verdeel de plakjes spek over de taart en stop ze aan de kanten in. Bak de taart ongeveer 45 minuten op het rooster net even onder het midden van de oven. Dek hem eventueel tussentijds met folie af.
Ierse Taart Met Lamsvlees, Groenten En Spek is een recept van Smulweb.nl