1 Kneed in een mengkom het gehakt met 1 eetlepel ui, knoflook, kerriepoeder, 4 eetlepels geraspte kokos, ei, zout en peper door elkaar. Draai hiervan 30 even grote gehaktballetjes en rol deze in een diep bord door de overige kokos.
2 Kook de rijst 8 minuten in een pan met ruim kokend water en zout. Giet de rijst af en laat deze nog 15 minuten afgedekt staan. Verhit intussen de olie in een wok en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin. Bak de gehaktballetjes op zacht vuur ca. 7 minuten en draai de gehaktballetjes tussentijds om.
3 Fruit de overige ui ca. 2 minuten met de gehaktballetjes mee. Voeg de paprika aan de gehaktballetjes toe en roerbak deze ca. 3 minuten mee. Verwarm de schijfjes mango kort met de gehaktballetjes mee. Breng de kerriegehaktballetjes op smaak met zout en peper.
4 Verdeel de rijst en kerriegehaktballetjes over vier borden.
5 Tip: Verse mango kan worden vervangen door schijfjes mango of blokjes ananas uit blik.
6 Variatietip: Maak de gehaktballetjes eens met lamsgehakt.
7 Tip: Garneer de kerriegehaktballetjes met gezouten cashewnoten
Indiaase Gekruide Gehaktballetje Met Rijst is een recept van Smulweb.nl