Indiaase Kipcurry

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Stamp alle specerijen (tot de rest) fijn in een vijzel.Verhit de olie in een pan en voeg het specerijenmengsel en het laurierblad toe roerbak 1-2 min totdat de geur vrijkomt.Voeg de uien toe en fruit deze goudbruin.Doe de knoflookgemberpuree erbij en verwarm alles op een half hoog vuur 2-3 min. Blijf roeren.Roer her chilipoeder,gemalen korianderzaad en de kurkuma erdoor, blijf roeren, even verwarmen. Voeg de gehakte tomaten ,tomatenpuree en het zout toe.Laat alles op een laag vurr sudderen, roer af en toe tot de tomaten gaar zijn.Roer als alles goed gemengs is de kipkarbonades erdoor, bren alles tegen de kook aan en stoof de kip in 45-60 min gaar.Strooi vlak voor het einde de garam masala er over en stoof nog enkele minuten.Roer de gesneden koriander en gember erdoor en serverr

Indiaase Kipcurry is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Indiase kipcurry met spruitjes
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met noten-auberginerijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met witloof
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Milde kipcurry met gele rozijnenrijst
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Indiaase bloemkoolsoep
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Indiaase Gehaktballetjes Met Romige Aardappeltjes
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indiaase Sinasappel Salade
0-10 min -
Bekijk recept
Indiaase Visballetjes Met Curry Van Kool
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept