Oven voorverwarmen op 175 °C. Sinaasappel schoonboenen, schil eraf raspen en uitpersen. In steelpan rozijnen met sinaasappelsap en -rasp verwarmen. Iets laten afkoelen. In kom specerijen mengen. Meel, bakpoeder en suiker erdoor mengen. Ei erboven breken, stroop en melk toevoegen, met garde roeren tot glad beslag. Gember en rozijnen met sap door beslag roeren. Beslag in ingevette cakevorm schenken en koek 1 richel onder midden in oven schuiven. Koek in ca. 1 uur en 15 min. bruin en gaar bakken (satéstokje dat in koek wordt gestoken, komt er droog uit). Koek 10 min. laten afkoelen. Vorm verwijderen en koek op taartrooster verder laten afkoelen. Koek verpakken in aluminiumfolie en 1 dag laten rusten.
Echte Kruidkoek Met Gember Rozijnen En Nootmuskaat is een recept van Smulweb.nl