Het vlees in kleine stukjes snijden en bestrooien met peper en zout. De olijfolie in een pan verhitten en de geperste teentjes knoflook daarin fruiten. Het vclees in de knoflookolie doen en aanbraden. De Spaanse peper fijnhakken en aan het vlees toevoegen. De uien pellen, de wortel en het stuk prei schoonmaken en wassen, fijnsnijden, aan het vlees toevoegen en kort fruiten. De bouillon erbij schenken, het laurierblad, de tijm en rozemarijn eraan toevoegen en het geheel op een matig vuur 20 tot 25 minuten laten sudderen. De rijst onder koud stromend water afspoelen en goed laten uitlekken. Vervolgens aan het vlees toevoegen en het gerecht kruiden met zout, peper en de cayennepeper. De tomatenpuree en het paprikapoeder erdoor roeren. De rijst op een laag vuur 20-25 minuten laten koken. Na beeindiging van de kooktijd het rijstgerecht in een schaal doen en bestrooid met de gewassen en fijngehakte peterselie serveren. Eet smakelijk!
Turks Pittig Gekruid Gehakt Met Rijst is een recept van Smulweb.nl