Turkse Kippensoep Met Rode Linzen

4
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De kipfilets in dobbelsteentjes snijden. Het halve kopje olijfolie in een pan verhitten en de kip daarin rondom dichtschroeien. Het teentje knoflook en de ui pellen, fijnhakken, aan het vlees toevoegen en kort meebakken. De paprika van zaden en zaadlijsten ontdoen, afspoelen, droogdeppen en in blokjes snijden, en samen met de fijngehakte Spaanse peper aan het vlees toevoegen en kort meebakken. De linzen onder koud stromend water afspoelen, goed laten uitlekken en aan het vlees toevoegen. De bloem erdoor roeren en de bouillon erbij schenken. De soep aan de kook brengen en kruiden met citroensap, paprikapoeder, peper, zout en de cayennepeper. Het takje tijm en het laurierblaadje in de soep doen. De linzen op een matig vuur in 40 tot 50 minuten gaar laten worden. Het witbrood in kleine blokjes snijden en in wat olijfolie goudgeel bakken. Wanneer de kooktijd om is, de soep zonodig nogmaals kruiden, bestrooien met kaas en de blokjes brood.. en goed heet serveren. Eet smakelijk!

Turkse Kippensoep Met Rode Linzen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Worst-linzenschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maaltijdsoep met linzen en chick’pieces
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Broodje hamburger met pittige aardbeiensalsa
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Turkse opgerolde pizza met aubergine en paprika
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Shish barak
1 uur-
Bekijk recept
Turkse pizza met puntpaprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept