De plakjes bladerdeeg op een met bloem bestoven werkblad leggen. Een beetje olijfolie in een koekepan verhitten en het rundergehakt daarin met een vork losmaken en bakken. De ui snipperen, met de fijngehakte Spaanse peper en de geperste teentjes knoflook aan het vlees toevoegen en meebakken. Vlees kruiden met de paprikapoeder, zout en peper. De tomatenpuree erdoor roeren en de gehakte peterselie toevoegen. Het eiwit met een beetje water los kloppen. Uit de plakken bladerdeeg kleine rechthoeken snijden en deze met het eiwit bestrijken. De vulling aan 1 lange zijde van de rechthoeken gelijkmatig verdelen. Daarna de rechthoeken oprollen en de randen goed aandrukken. De lengte van de boomstammetjes varieert van 8 tot 15 cm. De boomstammetjes in pruttelende olijfolie goudgeel bakken. Eet smakelijk!
Turkse Pittige Boomstammetjes Met Gehakt is een recept van Smulweb.nl