Verdeel de schoongemaakte broccoli in kleine roosjes, verwijder de schil van de stelen en snijd de stelen in plakjes. Snijd de courgette in plakjes. Kook de groenten, in ruim kokend water, in ca. 3 minuten beetgaar; laat ze goed uitlekken in een vergiet. Verwarm de oven voor op
200. Rooster de pijnboompitten in een droge koekepan met anti-aanbaklaag goudbruin; laat ze op ene bord afkoelen. Vet een tartvorm of springvorm in en bekleed het met bladerdeeg. Prik gaatjes in het deeg en strooi 1/3 van de kaas over de bodem. Verdeel de courgette en de broccoli over het deeg. Strooi hier weer 1/2 van de kaas en de helft van de pijnboompitten over. Klop de eieren los met de room en de pest en voeg naar smaak zout en peper toe. Schenk het eimengsel over de vulling en bestrijk ook de deegrand met het eimengsel. Strooi de rest van de kaas en pijnboompitten over de vulling. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 minuten bruin en gaar.
Broccoli-courgettetaart Met Pijnboompitten is een recept van Smulweb.nl