Broccoli-courgettetaart Met Pijnboompitten

4
20-30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verdeel de schoongemaakte broccoli in kleine roosjes, verwijder de schil van de stelen en snijd de stelen in plakjes. Snijd de courgette in plakjes. Kook de groenten, in ruim kokend water, in ca. 3 minuten beetgaar; laat ze goed uitlekken in een vergiet. Verwarm de oven voor op

200. Rooster de pijnboompitten in een droge koekepan met anti-aanbaklaag goudbruin; laat ze op ene bord afkoelen. Vet een tartvorm of springvorm in en bekleed het met bladerdeeg. Prik gaatjes in het deeg en strooi 1/3 van de kaas over de bodem. Verdeel de courgette en de broccoli over het deeg. Strooi hier weer 1/2 van de kaas en de helft van de pijnboompitten over. Klop de eieren los met de room en de pest en voeg naar smaak zout en peper toe. Schenk het eimengsel over de vulling en bestrijk ook de deegrand met het eimengsel. Strooi de rest van de kaas en pijnboompitten over de vulling. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 minuten bruin en gaar.

Broccoli-courgettetaart Met Pijnboompitten is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept