Smelt de boter. Verkruimel de koekjes heel fijn in de keukenmachine en meng de boter en jam erdoor. Vet een springvorm (24 cm) in en druk het koekmengsel stevig uit op de bodem. Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water. Maak de aardbeien schoon en snijd driekwart in stukjes (bewaar de rest om te garneren). Verwarm het aardbeien- of sinaasappelsap in een steelpan. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes, van het vuur af, al roerende op in het warme sap. Laat dit mengsel afkoelen tot lauw. Roer in een kom de kwark, suiker en het gelatinemengsel goed door elkaar. Schep de stukjes aardbei erdoor. Klop de slagroom stijf en spatel deze luchtig door het kwarkmengsel. Schep het kwarkmengsel op de koekjesbodem en strijk de bovenkant glad. Laat de taart in de koelkast in 3 uur opstijven. Verwijder de rand van de springvorm en zet de taart op een schaal. Garneer hem met de rest van de aardbeien.