Maak de witte kool schoon, was hem en snijd hem in dunne reepjes. Spoel de stukken eend af, dep ze droog en strooi er zout en peper over. Snijd het spek in blokjes en laat ze in een braadpan krokant uitbakken. Neem ze uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken. Giet vervolgens het spekvet op 3 el na af en zet weg. Braad de stukken eend in de 3 achtergebleven el spekvet op een hoog vuur circa 3 minuten rondom aan. Neem ze uit de pan en houd warm. Verwarm de oven voor op 225 ?C. Doe het achtergehouden spekvet in de braadpan en fruit er de kool op een laag vuur in aan . Was de venkelknol, dep hem droog, halveer hem, snijd hem in reepjes en voeg aan de kool toe. Pel de uien en de knoflook snipper ze grof en meng met de tijm, salie en marjolien door de kool. Schenk er het zuurkoolsap over en breng op hoog vuur aan de kook. Leg de stukken eend op de kool en strooi er de blokjes spek over. Laat afgedekt in het midden van de oven ca. 15 minuten stoven. Verlaag de oventemperatuur dan tot 160 ?C en laat de eend nog ca 1 1/4 uur door stoven. Schep er zonodig voor het opdienen het vet eraf en schik de eend dan op een voorverwarmde schaal. Garneer met de blaadjes marjolein en dien op.
Ratza A La Romania (eend Met Witte Kool). is een recept van Smulweb.nl