Doe zout en peper op het vlees en bak dit in een pan in boter dat goed bruin is. Is het vlees dichtgeschroeit haal het dan weer even uit de pan. Ondertussen de uien en het knoflook snipperen. Als het vlees uit de pan is de ambal ui en knoflook fruiten. Ondertussen de plakken ontbijtkoek flink besmeren met mosterd. Als de uien gefruit zijn dan het vlees erbovenop leggen en dan de suiker, azijn, laurier en kruidnagel erbij doen. Schenk het hele flesje bier over het geheel heen en zorg dat alles weer aan de kook komt. Zodra het aan kook is de ontbijtkoek tussen het vlees leggen (het moet goed nat worden). Laat het geheel dan ongeveer 2 uur gaar sudderen op een laag vuur. Als het vlees niet onder het vocht staat nog wat water bijvoegen. Door de ontbijtkoek met mosterd heb je een heerlijk gebonden jus. Heerlijk bij aardappelpuree met doppertjes en worteltjes. Kan ook bij rijst, maar is wel een zoet gerecht en niet scherp.
Belgische Runderlapjes is een recept van Smulweb.nl