Schweinebraten

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

-met of zonder zwoerd.zo gaat het verder: 1)alle kanten grondig met zout en peper voorzien 2)alle kanten stevig aanbraden en daarna nog 2minuten een kleingesneden ui eraan toevoegen en meebraden 3)vlees,,ui en jus in ovenvaste schaal doen 4)een a twee worteltjes,1 bouillontablet,water tot de helft van het vlees bedekt is eraan toevoegen;eventueel een stukje seldrij,wat alsem,evtl. wat rosmarijn;1teentje knoflook 5)bij ong 200graden de oven in 6)duurt ong.1,5 a2 uur tot het vlees gaar is,afhankelijk van de groote van het vlees,gewoon met een puntig mes aan de zijkant erin steken, als rode sap eruit loopt is het vlees nog niet gaar. (als men zonder deksel braad,moet men steeds weer het vlees met jus voorzien.) -Voor het geval men een korst wil,moet men het vlees het eerste half uur met de zwoerd aan de onderkant in de vuurvaste schaal leggen,anders wordt de korst te hard.Pas na een uur omdraaien en weer met jus voorzien. De jus is het lekkerst als hij nog wat naar smaak met braadfonds wordt voorzien,desgewenst kan ook nog wat maizena eraan toegevoegd worden,zodat de saus(jus) ook lekker aan de Duitse knoedels blijft hangen bij het eten:-)

Schweinebraten is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Schweinebraten (Duitsland)
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Schweinebraten (Duitsland)
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept