1 Vermeng de reepjes kip met alle ingredienten voor de marinade en laat ze 10 minuten rusten
2 Kook de noedels 3-5 minuten in een grote pan met kokend water, giet ze af en dompel ze in koud water. Laat ze goed uitlekken en schep 3 theelepels van de sesamolie erdoor
3 Verhit de wok op hoog vuur, giet er 1 eetlepel van de arachideolie in en voeg, als de olie licht begint te dampen, de kipreepjes toe. Roerbak ze ca 2 minuten en schep ze op een schaal. Veeg de wok schoon
4 Laat de wok opnieuw heel heet worden en giet de resterende arachideolie erin. Voeg als de olie licht begint te dampen, de knoflook toe en roerbak 10 seconden. Voeg de peultjes en de ham toe en roerbak nog 1 minuut
5 Voeg de noedels,beide soorten sojasaus, de rijstwijn of sherry, het zout, de peper, de suiker en de bosui toe en roerbak nog 2 minuten
6 Doe de reepjes kip met het vocht bij de noedels en roerbak nog 3-4 minuten tot de kip gaar is
7 Voeg de resterende sesamolie toe en schep het mengsel nog een paar keer goed om. Schep het in een voorverwarmde schaal en serveer meteen.
Chow Mein = Geroerbakte Mie is een recept van Smulweb.nl