Gekruide Couscous

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng de bouillon aan de kook. Bak op een laag vuur de sjalot met de olijfolie en de helft van de boter, zonder dat deze gaan kleuren (glazig) Doe de fijngestampte specerijen, het laurierblad en de uitgeperste knoflook bij de sjalot en laat dit nog even bakken, het moet er een beetje als marmelade uit gaan zien maar niet bruin worden! Doe er de rode wijnazijn en de suiker bij en laat dat tot een stroopje inkoken. Roer er de couscous door en giet er de hete bouillon over. Onder af en toe roeren dit op een laag vuurtje 15 tot 20 minuten laten sudderen. Roer met een vork de rest van de boter erdoor om de couscous lekker rul te maken.

Gekruide Couscous is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige bloemkoolcouscoussalade
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Wrap met gekruid vegagehakt, rijst en bonen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipkebabs met tapenade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenkip met aardappelpartjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept