Amandel-spinaziesoep

4
10-20 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Middeleeuwse recepten zijn meestal niet expliciet wat betreft de ingredienten en de hoeveelheden; het resultaat is dan ook afhankelijk van de interpretatie van de kok. Het recept vermeld als belangrijkste ingredient ′erbes′ ofwel kruiden. Dit konden zowel kruiden als groenten zijn. Omdat de groenten volgens het recept moeten worden fijngemalen gebruikte heb ik voor bladgroenten gekozen. Was de bladspinazie en andere bladgroenten goed en vermaal alles met elkaar in de keukenmachine fijn. Breng de 6 koppen water aan de kook en voeg zout, spinazie en zeer fijngesneden sjalotjes toe en laat dit ca. 4 minuten koken. Voeg dan de fijngesneden verse kruiden toe en kook het nog even door. Meng ondertussen de amandelpuree met de rijstemeel en het groentenat tot een papje. Schenk dit voorzichtig bij de groentesoep en roer zacht tot het bindt. Breng het op smaak met een schepje suiker en eventueel nog wat zout en serveer het direct.

Amandel-spinaziesoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Spinaziesoep met tortelloni
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse spinaziesoep met kokosmelk
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Yoghurt-spinaziesoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzen-spinaziesoep met Groninger metworst
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroen-amandelcake
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Roomboter amandel-notenstol met beenham en kaas
10 min
Bekijk recept
Stoofperen in rodewijnsiroop met amandelijs
50 min Nagerecht
Bekijk recept