Verwarm de oven voor op 180 graden C.. Bekleed 2 grote bakplaten met perkamentpapier of laat ze niet-ingevet.Doe de amandelen, 250 g van de suiker en de citroenschil in een grote kom en schep alles om. Maak er een kuiltje in het midden en doe er de eieren in. Meng de droge ingredienten geleidelijk met de natte ingredienten. Blijf mengen tot u een glad deeg hebt.Verdeel het deeg in tweeen. Rol elke deeghelft met bloem bestoven handpalmen op een royaal met bloen bestoven werkvlak uit tot rollen van circa 45 cm lang en 4 cm doorsnee. Druk de rollen tot een platte rechthoek van circa 4 cm dik en 5 cm breed. Snijd het deeg in schuine plakken van circa 4 cm dik. Bestuif de koekjes met bloem en schik ze met circa 2 cm tussenruimte op de bakplaat. Zet de koekjes circa 15 minuten in de oven tot ze goudgeel zijn. Zet de koekjes vervolgens op een rooster en laat afkoelen.Doe de overgebleven 60g suiker en het water in een pan en laat al roerend koken tot de suiker opgelost is. Laat op een hoog vuur koken tot een siroop. Giet de siroop in een ondiepe kom en laat afkoelen. Roer het oranjebloesemwater door de afgekoelde siroop.Doe de poedersuiker in een ondiepe pan. Haal de koekjes eerst door de siroop en vervolgens door de poedersuiker. Laat ze op een rooster droog worden.
Algerije: Amandelkoekjes is een recept van Smulweb.nl